Resepi Biskut Sarang Semut

Bahan-bahan
- 1 cawan marjerin
- 1 ½ cawan gula halus
- 1 ½ tepung gandum – di ayak
- 1 ½ tepung kastad – di ayak
- 1 biji telur
- 1 sudu teh esen vanilla
Bahan hiasan
- coklat rice coklat
- paper-cup kecil
Cara Membuat Biskut Sarang Semut
- Masukkan marjerin dan gula dan pukul sehingga kembang.
- Masukkan telur dan esen vanilla dan pukul lagi.
- Masukkan tepung gandum dan tepung kastard yang telah diayak dan gaul rata dan ulikan menjadi satu doh dan kemudian masukkan ke dalam peti seti sejuk selama 15 minit.
- Dengan menggunakan jurai sarang semut/pemarut sarang semut,parutkan adunan kedalam mangkuk kecil dan kemudian,sudukan ke dalam papercup.
- Taburkan coklat rice atas permukaannya.
- Bakar dalam ketuhar pada suhu 150 darjah celcius selama 15 minit atau sampai masak.
Comments
Post a Comment